Nye præster i Fyens Stift 2022
Nyheder

Kristian Mejrup

1. januar 2022: 
Kristian Mejrup er ansat som sognepræst i Thomas Kingos Pastorat i Odense

Kristian Mejrup 

Jeg er blevet ansat som sognepræst i Thomas Kingos kirke i Odense, og glæder mig til at blive en del af sognet; til at bidrage med faglighed, engagement, nærvær og samarbejdsevne. Thomas Kingos kirke er kendt for sin aktive menighed, sit stærke menighedsråd, et højt musikalsk niveau og i det hele taget gode og professionelle rammer. Jeg ser frem til at gøre mit til, at samarbejdet i sognet bliver en gensidig fornøjelse.

Jeg er gift med Louise og har tre drenge i alderen 11, 8 og 4. De sidste par år har jeg arbejdet som vikarpræst i Fyens Stift, samlet på erfaringer og mødt spændende mennesker. Før jeg blev præst, var jeg ansat ved Københavns Universitet, først som underviser i Det Nye Testamente, siden som kirkehistoriker med fokus på 1700-tallet. Jeg har skrevet en ph.d.-afhandling om tysk pietisme og om forholdet mellem engagement i- og afsondring fra verden. Siden har jeg beskæftiget mig med forholdet mellem lovgivning, religion og sekularisering i 1700-tallet. 

For min familie bliver det faste præsteembede også et nyt kapitel. Med farver, rod og larm kommer vi nemlig til at flytte ind i den fine embedsbolig ved siden af kirken. Det skal nok blive festligt (måske lidt som i Krummerne). Og så glæder jeg mig til at kunne gå og cykle på arbejde.