Nye præster i Fyens Stift 2019
Nyheder

Pia Vandrup

1. september: 
Pia Vandrup er ansat som sognepræst i Ærø Pastorat 

Præst Pia Vandrup

Sognepræst Pia Vandrup

For lidt over 3 år siden var jeg første gang på Ærø. Der var kommet billige færgebilletter, og sammen med nogle gode venner tog jeg på et lille besøg. Det var et besøg, som kom til at betyde et nyt kapitel for mig i mit liv. For jeg faldt pladask for øen. Den smukke natur, havet som kan ses næsten alle steder fra og ikke mindst de meget venlige og imødekommende mennesker. Så da jeg stod i Marstal og hørte det smukke klokkespil, tog jeg beslutningen: Her vil jeg bo.

Som tænkt så gjort. For 2½ år siden flyttede jeg hertil. Og jeg har ikke et sekund fortrudt. Tvært imod glæder jeg mig hver dag over at bo her. Men logistikken gjorde, at jeg måtte sige farvel til mit job i Middelfart Kirke som kirkelig assistent. Jeg var meget glad for at være i Middelfart Kirke og savner stadig de dejlige mennesker, jeg lærte at kende der. Men jeg var heldig og fik job her på Ærø som kirketjener samt sekretær for menighedsrådet. Et dejligt job med gode arbejdskollegaer. Så udover sekretæropgaverne gjorde jeg rent i den smukke Tranderup Kirke og fungerede som kirketjener ved gudstjenester og kirkelige handlinger. Derfor har jeg fået et godt kendskab til det kirkelige liv her på øen, og det har givet mig lyst til at engagere mig endnu mere.

Da der så blev en halvtidsstilling ledig som sognepræst her på Ærø, tænkte jeg: ”Jeg vil gerne være præst på Ærø”.

Jeg har læst teologi i København; har dog aldrig været ude at fungere som præst, da livet har ført mig af mange andre veje. Men at virke som præst på Ærø synes for mig som det helt rigtige. Jeg kender både menighedsråd og de øvrige præster, og ved at der er et godt arbejdsmiljø. Men ikke mindst er min ansøgning udsprunget af, at jeg gerne vil være præst for de mange dejlige og spændende mennesker i sognene.

Efter prøvegudstjeneste og samtale blev jeg indstillet til stillingen. Derefter er det en lang og spændende proces med samtaler med biskoppen og bispeeksamen inden ordination og indsættelse som præst. I skrivende stund er jeg lige blevet ordineret og skal indsættes som sognepræst på Ærø fra 1. september. 

Så jeg skal skifte kirketjeneruniformen ud med præstekjolen, og jeg glæder mig rigtig meget til min nye rolle som sognepræst for de mange dejlige mennesker på Ærø.

Pia Vandrup