Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2024
Nyheder

Camilla Valentinussen Hou

1. februar 2024: Vikar i Veflinge Sogn

Camilla Valentinussen Hou

Camilla Valentinussen Hou

Igennem hele mit voksne liv har jeg levet i storbyen, men jeg har altid drømt om en dag at bo på landet, hvor man slår naturligt følge med årstiderne, dyrelivet og naturen. Jeg er ansat som konstitueret sognepræst i Veflinge på Nordfyn, og har ikke blot fået mig et liv på landet, men også et liv i et stærkt, lokalt fællesskab med stor lyst til kirke- og foreningsliv. Jeg er blevet taget fantastisk godt imod; af byens borgere, af Bogense Provstis præster og provst og af Fyens Stift.

Teologien fylder meget i mit liv, og bestandigt leder den mig til en dybere forståelse af, hvad det vil sige at være menneske og medmenneske i Guds verden. Teologien belyser alt det, vi har til fælles som mennesker, og sætter os ind i en forståelsesramme, der er uden for tid og sted. Teologien fortæller os, at vi er ganske særlige, hver og én, og at ingen af os er uundværlige. Jeg tror meget på fællesskabets styrke og på individets pligt. Alle har et værd, og alle har en rolle at spille. Dermed er kristendommen en gave og en opgave.

Fra marts måned skal jeg endvidere være hospicepræst på Hospice Fyn i Odense en dag om ugen, hvilket jeg ser meget frem til. Hos hospicechef Jette, afdelingssygeplejerske Anne Mette og deres dygtige medarbejdere hersker der en helt særlig ånd, hvor det enkelte menneske bliver mødt og set, og hvor nærværet og omsorgen er i fokus.

Med flid, nysgerrighed og begejstring vil jeg gå ind i præstelivet og lokallivet i Veflinge, og jeg glæder mig til at tage fat på alle facetter af det kirkelige arbejde. Jeg håber, at kunne give Veflinge sogn og Hospice Fyn lige så meget tilbage, som jeg får fra dem.