Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2024
Nyheder

Erik Empleo Dahl Hansen

1. April 2024 Sognepræst i Sank Hans Sogn og Kirkens Korshær

Erik Empleo Dahl Hansen

Erik Empleo Dahl Hansen

Jeg glæder mig til at være sogne- og korshærspræst i Odense ved Sankt Hans Kirke.

Jeg blev kristen i 2011, da jeg var 19 år. Jesus reddede mig fra min meningsløse tilværelse, tilgav mig for alt, der var gået galt i mit liv, og satte mig på en langt bedre vej. Til at begynde med tænkte jeg ikke, at jeg skulle være præst, men mens jeg læste teologi på Menighedsfakultetet, blev jeg ret hurtigt overbevist om, at jeg skulle den vej. Mens jeg læste teologi, var jeg frivillig i Blå Kors’ varmestue Det Blå Sted, og jeg stod på Lille Torv fredag aftener og delte kaffe ud og snakkede om tro og kristendom. Da jeg blev færdiguddannet, udviklede mit studiejob ved Indre Mission sig til en fuldtidsansættelse på Fyn, hvor jeg kunne lære det fynske kirkeliv lidt bedre at kende.

Jeg er enormt taknemmelig og beæret over at være kaldet som sognepræst for en menighed med så stor ugentlig deltagelse og som korshærspræst for gadens folk, hvor jeg i særdeleshed også føler mig ’hjemme’. 

Jeg håber, at jeg kan løfte opgaven med at bygge bro mellem Sankt Hans Kirke og Kirkens Korshær, for jeg tror, det vil være en berigelse for begge parter. Jeg tror ’almindelige’ mennesker vil have godt af at se, hvordan livet også kan se ud, og måske også blive så bevæget, at de melder sig i en frivillig tjeneste der. Jeg håber selv at få mulighed for at komme på gaden og møde mennesker, og jeg håber, at flere fra Sankt Hans Kirke vil have lyst til at være med.

Jeg er gift med Heidi, som er journalist for Impuls (tidligere kendt som Indre Missions Tidende), og jeg er far til Morten og Johanne og en helt lille pige, som melder sin ankomst omkring slutningen af marts. (Ja, der sker mange omvæltninger i vores familie lige på én gang). Vi glæder os alle til at blive en del af menigheden og deltage i de forskellige arrangementer. Vi kender allerede lidt til kirken – Johanne er blandt andet døbt i Sankt Hans Kirke.

Jeg glæder mig meget til at møde jer derude!