Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2019
Nyheder

Bente Holdgaard

1. oktober: 
Bente Holdgaard er ansat som provst for Svendborg Provsti og sognepræst i Vor Frue Pastorat i Svendborg

Provst Bente Holdgaard

Bente Holdgaard

“Svendborg Provsti er et rigtigt godt sted!”

Sådan har jeg hørt flere spontant sige både indefra og udenfor provstiet, når jeg har talt med dem om det, der ligger forude. Dermed bliver jeg bestyrket i, at jeg er landet det rigtige sted!

Jeg hedder Bente Holdgaard og har været præst siden 1999, hvor jeg blev ordineret i Haderslev Domkirke. Jeg startede omkring Vejle som vikar på land og i by, og var senere sognepræst i Ødsted igennem 10 år.

I 2012 valgte familien bestående af undertegnede, min mand og 4 børn, eventyret, og vi drog afsted med Danske Sømands- og Udlandskirker til Sydney, hvor jeg siden har bestredet arbejdet som dansk præst i Australien. Med herfra bringer jeg på den ene side en erfaring af, at der er mange måder at være kirke på, og så på den anden side en oplevelse af, at vi også skal passe rigtigt godt på den unikke Folkekirke, vi har.

Nu starter et nyt eventyr på det skønne Sydfyn. Fra min fynske barndom i Nyborg har jeg mange gode erindringer om udflugter til Svendborg og omegn. Jeg indrømmer dog, at der er lidt sværere med minderne om håndboldturneringer, hvor de tilsyneladende uovervindelige hold sydpå; Tved, Skårup og GOG, altid efterlod os med tabte point og såret stolthed. Mon de stadig altid vinder? Det bliver jeg klogere på.

Men hvad jeg i hvert fald ved, er, at jeg nu skal bestride to hverv;  det ene er, at være provst for Svendborg provsti. Det er en ny og stor og spændede opgave at være medansvarlig for at skabe de bedst mulige rammer for både menighedsråd og præster. Udgangspunktet må selvfølgelig være, at Svendborg provsti allerede er et rigtigt godt sted at være. Men med så mange dygtige præster og menighedsråd og med alle de gode tiltag, der er i de enkelte sognene og på tværs af sogne, kan vi forhåbentlig i fællesskab gøre det til et endnu bedre sted at være!

Jeg læste for nylig et interview hvor der – fra hukommelsen – i forlængelse af Grundvigs tanker om kirke og folkelighed blev sagt, at; ”kirken skal være en del af folks hverdag, men hverdagen skal også være en del af kirken”. Det synes jeg, er godt sagt. I hvert fald vil jeg gøre mit for at støtte arbejdet rundt om i sognene med at gøre den kristne tro og kirkens arbejde nærværende og relevant for så mange som muligt til både hverdag og fest, både i kirkerummet og udenfor kirkerummet.

Mit andet hverv er at være sognepræst i Vor Frue kirke. Det glæder jeg mig også rigtigt meget til. Det har været en stor fornøjelse allerede at hilse på både personale, menighedsråd og den ene af mine to fremtidige kolleger. Efter mange år som ene præst, ser jeg meget frem til at blive del af et team og sammen arbejde med forkyndelsen i Vor Frue Sogn.

Bente Holdgaard