Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2019
Nyheder

Dorte Wittrup Winther

1. november: 
Dorte Wittrup Winther er ansat som sognepræst i Brændekilde-Bellinge 

Dorte Wittrup Winther arbejder som sygehuspræst på OUH indtil 1. december, og begynder herefter som sognepræst i Brændekilde-Bellinge 

Præst Dorte Wittrup Winther

Sognepræst Dorte Wittrup Winther

Jeg er oprindelig himmerlænding, studerede teologi i Århus og siden 2008 har jeg og familien øvet os i at være fynboer. Først 11 år i Kværndrup sogn midt på Fyn. For tiden har jeg min daglige gang på OUH til samtaler og bønner med patienter og pr. 1. december er jeg kaldet til virket som sognepræst i Brændekilde og Bellinge.

Det er skønt at se frem mod nye begyndelser i de to sogne: et nyt kirkeår kommer til os 1. søndag i advent - hverdagene og højtiderne byder på nye ansigter og nye relationer - der skal lægges øre til vigtige livsfortællinger, og jeg skal finde en plads i sognenes traditioner.

Kristendommen bærer fortællinger, der sætter ord på de dybeste lag i menneskelivet, ord vi ikke kan sige os selv. Derfor må vi høre ordene talt til os.  Det er mit håb at kunne fortælle og prædike om det dybe og det højstemte i de liv, vi lever, som det træder frem, når evangeliet kaster sit evige lys på os. 

Jeg glæder mig til vi ses i Brændekilde og Bellinge sogne.