Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2021
Nyheder

Thomas Rune Frederichsen Hårbøl

1. juli 2021: 
Thomas Rune Frederichsen Hårbøl er ansat som overenskomst ansat sognepræst i Ansgars Pastorat og UCL 

Thomas Rune Frederichsen Hårbøl

Thomas Hårbøl

Jeg skal være sognepræst i Ansgars Kirke på halv tid. “Men det er du jo allerede”, vil nogle sikkert sige – og de har helt ret, for jeg og kirken er i den lidt særlige situation, at jeg allerede har været ansat som vikarpræst her på stedet siden november 2018. På den måde ved både jeg og menigheden, hvad vi går ind til; og derfor glæder jeg mig, for Ansgars Kirke er et herligt sted at være præst.

Samtidig begynder jeg på noget, der for mig er nyt, nemlig at være studenterpræst på UCL (University College Lillebælt). Det glæder jeg mig også til! Studenterpræstens arbejde er på mange måder en mere fokuseret udgave af sognepræstens, for mens sognepræstens arbejde er bredt sammensat af gudstjenester, undervisning, sjælesorg og meget andet, er studenterpræstens arbejde i dette tilfælde fokuseret på sjælesorg, dvs. at stå til rådighed for samtaler med nogle af mange mennesker, der er i færd med at uddanne sig på en af de 50 forskellige uddannelser på professionshøjskole og erhvervsakademi.

Jeg er uddannet i København, men opvokset i Nyborg, og efter eget valg har jeg været omrejsende præstevikar siden 2014 i Fyens og Ribe Stifter, både i helt små landkirker og i store bykirker og alt derimellem. Mine vikariater har varet fra under tre måneder til knap tre år, og for nylig talte jeg op, at jeg har nået at fejre gudstjeneste i 45 forskellige kirker og kapeller i de sidste syv år.

Også på den måde bliver det hele nu anderledes; men jeg ser frem til om ikke at gro fast, så i hvert fald at slå dybere rødder end før.