Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2021
Nyheder

Tonny Aagaard Olesen

1. november 2021: 
Tonny Aagaard Olesen er ansat som sognepræst i Tommerup- Broholm Pastorat

Tonny Aagaard Olesen

Jeg er blevet ansat som fuldtidspræst i Tommerup-Broholm pastorat. Det bliver min opgave at virke i hele pastoratet, men med særlig vægt på Broholm sogn. Det er en stor ære for mig, og jeg skal gøre mit til, at det på alle områder bliver en gensidig fornøjelse.

Jeg kommer fra et længere vikariat i Humble-Lindelse pastorat på Langeland. Der har jeg i to år virket som ny præst. Det har været et godt og lærerigt ophold, som forhåbentlig har gjort mig endnu bedre til at varetage de opgaver, som nu venter i det højfynske.

Oprindelig er jeg uddannet som cand.mag. i dansk og filosofi, hvorefter jeg har erhvervet en phd-grad på en afhandling om den kunst at forstå gamle tekster. Jeg har de sidste årtier slået mine folder som forsker, underviser og foredragsholder rundt om i landet. Jeg har fagligt favnet bredt, men gennem alle årene står udforskningen og formidlingen af Kierkegaards forfatterskab centralt, ikke mindst de 17 år som realkommentator og redaktør på Søren Kierkegaards Skrifter, som i årene 1997-2013 udkom i 55 bind.

Siden har jeg gennemført et teologisk forløb og bestået med eksamination ved Københavns Universitet, hvorefter jeg har taget den pastorale uddannelse. Jeg blev ordineret for to år siden i Domkirken i Odense og har siden da virket som sognepræst.

Jeg glæder mig til dag for dag at lære mit pastorat at kende og til at møde alle slags mennesker i enhver livsalder. Faktisk er jeg allerede blevet taget så godt imod.

Selv bor jeg på Rønninge præstegård ved Langeskov, hvor min hustru, Arendse, er sognepræst. Vi har to piger, Hedvig (2016) og Hertha (2019). Jeg har også to myndige børn, som bor i København, nemlig Sif (2001) og Sofus (2003).