Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2021
Nyheder

Ulrik Andersen

1. november 2021: 
Ulrik Andersen er ansat sognepræst i Sankt Knuds Pastorat

Ulrik Andersen

For kort tid siden fik jeg den officielle meddelelse fra Kirkeministeriet, at jeg pr. 1. november er ansat som sognepræst i Skt. Knuds Sogn. Inklusive ministerens underskrift fyldte teksten i brevet tre linjer. Men tænk sig at så stor en forandring kan fylde så lidt...! For mig og min familie betyder det en kæmpe omvæltning, men fulde af forventninger og forhåbninger ser vi det i møde, og glæder os til at komme på plads i alt det nye.

Jeg er 45 år gammel. Jeg har siden 2004 været sognepræst i Søndersø og Skamby på Nordfyn, og har været glad for årene dér. Men skal man udvikle sig selv, må der også en gang imellem forandringer til, og nu var det på tide at søge nye udfordringer. Jeg søgte og fik stillingen som sognepræst i Domkirken og Gråbrødre Klosterkirke, og nu ser jeg med spænding frem til tage hul på et nyt kapitel i mit arbejdsliv. De første par uger af november kommer til at gå med at starte op og blive sat ind i alt det praktiske, men herefter glæder jeg mig til at blive en del af hverdagen i kirkerne, og ikke mindst til at møde en masse spændende odenseanere til gudstjenester, dåb, bryllupper, bisættelser – og i alle mulige andre sammenhænge.

En præstebolig på Allégade er ved at blive gjort klar til, at vi kan flytte ind, og inden længe kommer den til at danne ramme om en ny hverdag for mig, min kone Jeanette og vores børn. Vi håber, at vi bliver taget godt imod, og ser frem til at blive en del af nye fællesskaber.

Som nytilkommen udefra ser man med friske øjne på det bestående. Jeg kommer dog ikke til at revolutionere kirkelivet i Skt. Knuds Sogn fra dag ét, for der er allerede gang i masser af spændende gudstjenester og aktiviteter i kirkerne, og gode traditioner skal selvfølgelig videreføres. Men som ny kommer jeg også til at sætte mit præg på tingene, komme med idéer til nye tiltag og sammen med kirkernes personale finde nye veje, hvor kirken bliver ved med at være en relevant og aktiv medspiller i byens liv. Det glæder jeg mig til at tage fat på.