Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2022
Nyheder

Inger Marie Solveig Lysebjerg Nissen

1. september: 
Inger Marie Solveig Lysebjerg Nissen er ansat som sognepræst i Bogense-Grindløse-Klinte-Nørre 
Sandager Pastorat. 

Inger Marie Solveig Lysebjerg Nissen

Jeg er forholdsvis ny præst – ordineret i februar 2020 – men har arbejdet i folkekirken i mange år inden da som kordegn – først i hovedstadsområdet og siden i hhv. Fredericia og i Odense, ved Thomas Kingos Kirke. Det var sideløbende med mit arbejde der, at jeg studerede teologi ved Københavns Universitet.

I 2 ½ år har jeg nu været rundt i forskellige vikariater på Fyn, både i byen og på landet. Først i Rynkeby-Revninge ved Kerteminde. Længst i Odense Domsogn, hvor jeg var fra sommeren 2020 til efteråret 2021. Derefter kom jeg til Fraugde-Allerup-Davinde i fem måneder. I foråret ’22 fik jeg lov at snuse til en helt anden måde at være præst på, nemlig som studenterpræst på SDU, hvor samtaler med de studerende er hovedopgaven. Sommeren tilbragte jeg som landpræst i Årslev og Sønder Højrup på Midtfyn og vikar i Bogense Provsti.

Samarbejde, fællesskaber, gode relationer – det er vigtigt for mig i mit arbejde. Heldigvis giver præstejobbet rige muligheder for møder med mennesker og en stor del af det handler om de gode møder og relationer. Samtidig kræver det også tid til fordybelse, læsning, refleksion: og den vekselvirkning holder jeg meget af.

Jeg vil glæde mig til at ’lande’ i de fire sogne og være med til at bygge det nye pastorat op sammen med råd, kolleger og alle gode kræfter i menighederne. Da jeg allerede bor på Nordfyn, skal jeg ikke flytte ind i præsteboligen – men jeg kommer til at bo tæt på arbejdet. Og jeg ser meget frem til at lære vores skønne egn bedre at kende og blive en del af livet her i højere grad end tidligere.

Jeg er 50 år, gift med sognepræst Johannes Nissen og vi bor i Nørre Nærå præstegård med vores fire børn, to piger på hhv. 18 og 16 og en dreng og en pige på 14, og vores golden retriever.