Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2022
Nyheder

Lotte Zarlang

1. maj 2022: 
Lotte Zarlang er ansat som sognepræst i Søndersø-Skamby Pastorat 

Lotte Zarlang

Det er med stor glæde og taknemlighed at jeg skal tiltræde i embedet som præst i Søndersø og Skamby pastorat. Jeg ser utrolig meget frem til at møde alle i sognet, lære omgivelserne at kende og til at virke som præst i de to kirker. Selvom jeg endnu ikke er startet i embedet, er jeg blevet mødt med en stor imødekommenhed, og jeg har fået en varm velkomst fra dels kommende kollegaer og dels menighedsrådet, hvilket gør, at jeg allerede føler mig som en del af det lokale sogn.

Jeg er nyuddannet præst fra Københavns Universitet og Vartov pastoralseminarium og dette er mit første embede. Inden jeg startede på teologisk fakultet har jeg undervist som lærer i Nyborg, Skårup, Ringe og Fåborg. Da jeg for snart 7 år siden besluttede mig for at studere teologi fortalte min veninde mig, at det ville blive en lang ørkenvandring, og det fik hun på mange måder ret i. Undervejs har der heldigvis været en del oaser, jeg kunne sunde mig ved.

En af de oaser jeg har fundet et køligt opfriskende skyggested ved, er i særdeleshed min familie. Min familie, der består af Malou på 15 år, Sebastian på 19 år, min kæreste Per samt vores hund Nomi. De har været med hele vejen og de har bakket mig op og heppet på mig når de hebraiske gloser drillede, når Søren Kierkegaards snørklede retorik gav mig søvnløse nætter og ikke mindst da jeg søgte embedet i Søndersø og Skamby pastorat.

Sammen med min familie glæder jeg mig til at flytte ind i præstegården og til at blive en naturlig del af det lokale liv samt til at omsætte den teoretiske læring fra min uddannelse til praksis i samspil med menigheden.