Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2022
Nyheder

Mette Christina Juul 2022

1. december: 
Mette Christina Juul er ansat som sognepræst i Flødstrup-Ullerslev Pastorat 

Mette Christina  Juul 

Vejene til et embede som sognepræst kan være mange. Min vej tog sin begyndelse i den lille by Stoholm mellem Viborg og Skive, som jeg forlod i mine unge år i 90'erne for at drage mod storbyen og uddanne mig til jurist; først på Aarhus Universitet og sidenhen på Københavns Universitet. Efter mange års arbejde med erhvervsjura og skatteret meldte der en sig en længsel efter at blive klogere på vores eksistens. En præst gav mig to råd. Begynd at gå i kirke. Men begynd ikke at læse teologi!

Det første råd fulgte jeg. Det andet fulgte jeg ikke. Ingen af delene har jeg nogensinde fortrudt. Jeg har i kirken og i de bibelske tekster fundet roen og troen. Jeg mærker alvoren omkring forkyndelsen, troens ubetingede fællesskab og forpligtelsen til næstekærlighed.

I 2014 blev jeg optaget på teologistudiet på Københavns Universitet, og her læste jeg sideløbende med mit fuldtidsarbejde på et københavnsk advokatkontor, indtil jeg i 2021 kunne jeg kalde mig cand.theol. I januar 2022 blev jeg i en alder af 51 år ordineret i Københavns Domkirke. Siden 1. februar 2022 har jeg haft en halvtidsstilling ved Sankt Stefans Kirke på det mangfoldige Nørrebro i København. Den anden del af mit arbejdsliv har jeg fortsat tilbragt i advokatverdenen. Mit virke som sognepræst på Nørrebro har åbnet mine øjne for, at jeg vil mere end bare præst på deltid. Derfor er det et stort ønske, der nu går i opfyldelse, når jeg pakker jurabøgerne dybt ned i flyttekasserne og i stedet pakker mine mange bøger om teologi ud og sætter dem op på hylderne i præsteværelset på præstegården i Flødstrup, så jeg kan være præst i menighederne i Flødstrup og Ullerslev sogne.

Jeg er optaget af, at kirken skal være kirke sammen med menigheden og ikke for menigheden, og dette skal komme til udtryk i både forkyndelsen, fællesskabet og næstekærligheden. Jeg er optaget af at få evangeliet til at leve og give menigheden nogle ord med hjem at tænke over, uanset om menigheden går fra en højmesse, en begravelse eller anden kirkelig handling. Forkyndelsen af evangeliet skal være teologisk velfunderet, men forkyndelsen skal ske i respekt for menigheden. Kirken må ikke lukke sig om sig selv, og forkyndelsen må ikke lyde som en forelæsning på teologisk fakultet. 

Efter mange år i hovedstadsområdet ser min mand, Gustav, og jeg frem til at flytte fra Hareskovby til et mindre samfund, hvor vi kan engagere os i nærmiljøet. Gustav er vokset op på en lille landejendom uden for Glamsbjerg, og hans forældre bor nu i Assens. Han glæder sig i særdeleshed til at vende hjem til Fyn og sine forældre. Vi flytter ind i præstegården i Flødstrup sammen med vores hund - godt placeret midt imellem vores to voksne sønner, Malthe og Andreas, der bor i henholdsvis Aalborg og København.