Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2022
Nyheder

Neel Praefke Christiansen 

15. maj 2022: 
Neel Praefke Christiansen er ansat som 50 procent sognepræst i Søndersø-Skamby Pastorat samt 50 procent sognepræst i Østrup-Skeby Pastorat

Neel Praefke Christiansen

Jeg er 62 år, tidligere folkeskolelærer og nu nyuddannet teolog fra Københavns Universitet og Pastoralseminariet i Aarhus. Jeg er opvokset i Nordsjælland, men har som voksen boet de fleste år i Jylland og på Lolland.

Jeg bor nu i Jelling sammen med Mogens Alsted Hansen. Han og jeg var gift i perioden 1985-1997. I 2019 fandt vi sammen igen, og jeg flyttede tilbage til Jylland. Vi har ingen børn.

Min teologiske interesse startede imens jeg boede på Lolland, hvor jeg i 2012 kom i menighedsrådet i et mindre landsogn. I 2015 begyndte jeg så at læse teologi på Københavns Universitet.

Jeg glæder mig til at starte som præst i de to pastorater, Søndersø-Skamby Pastorat og Østrup-Skeby Pastorat. Ikke mindre end fem kirker får jeg fornøjelsen af at være med til at betjene. Jeg synes, jeg får det bedste af det hele: et alsidigt præstearbejde i forskellige sogne – både i en mindre by og i forskellige sogne ude på landet – og i smukke omgivelser.

Som nyuddannet ser jeg frem til en præsts kerneydelser – gudstjenesterne og de kirkelige handlinger. Jeg ser også frem til at lære området, mine kolleger og menighederne at kende. Ikke mindst de konfirmander, som jeg vil få fornøjelsen af at undervise.

Der vil være mange mennesker, jeg skal lære at kende, så jeg håber, at I vil have lidt tålmodighed med mig. Jeg kommer ikke til at bo i lokalområdet, men vil gøre, hvad jeg kan, for at være til stede, når der er mulighed for at træffe mennesker. Og så håber jeg, at I vil komme forbi, prikke mig på skulderen og fortælle, hvem I er.