Fortsæt til hovedindholdet
Nye præster i Fyens Stift 2023
Nyheder

Christine Barholt

1. juli 2023: Christine Barholt er ansat som sognepræst i Hou-Stoense-Snøde og Tullebølle-Tranekær-Bøstrup

Sognepræst Christine Barholt

Så går min drøm endelig i opfyldelse om at blive præst, og det bliver på det smukke Nordlangeland, hvor jeg glæder mig rigtig meget til at være præst, til at lære menighederne at kende i de 6 fine kirker, kirkebetjeningen og menighedsrådene og ikke mindst min præstekollega. 

Mine interesser ligger indenfor diakonien, den gode samtale, sjælesorg og sorgarbejdet, og jeg glæder mig også til lave nogle gode og spændende gudstjenester også på hverdage.

De sidste 3 år har jeg boet i Nyborg og pendlet til mit job i DSB i København, hvor jeg har arbejdet i næsten 19 år. Mine studier på teologi varede en evighed, fordi jeg har arbejdet ved siden af, og i mange år på fuld tid. Så det var en sejr, da jeg blev færdig i 2013 og kom på Pastoralseminariet i 2015.

Årene gik, og jeg kom ikke rigtig videre, derfor bad jeg om at få lov at få en ny praktik, og den blev gennemført i Kerteminde i november 2022. Det blev så springbrættet til at søge embede, og nu har de skønneste mennesker kaldet mig til mit drømmeembede, som jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med, og til at blive jeres præst på Nordlangeland. Det havde dog aldrig lykkedes uden min svenske kæreste Lars, som har været en fantastisk støtte. Han har også arbejdet som både bedemand og kirketjener, så han ved, hvad det handler om. Han flytter ikke med lige nu, da han lige skal finde sig et job og afvikle det, han har i Malmø. Så i første omgang bliver det kun mig og min norske skovkat Thyson på 10 år, så følger Lars efter, men han vil helt sikkert være på Langeland, så meget som muligt indtil han kan flytte.

Min fritid går med at høre musik, læse, strikke og træne i fitnesscenter, så man kan helt sikkert møde mig i Snøde. Tillige elsker jeg at gå lange ture i naturen, så jeg havner nu det helt rigtige sted, for der er så meget smuk natur på Langeland. Elsker vandet og at se på skibe, så jeg ønsker mig en kikkert til min stue i præstegården, så jeg kan se, hvad der sejler forbi ude på vandet.

Glæder mig meget til at lære jer alle at kende. Vi ses.