Fortsæt til hovedindholdet
Anmeldelser
Bibelen på 48 sider
Anmeldelse

Bibelen på 48 sider 

"Særligt for nye bibellæsere, ægger dette fine lille hæfte til nysgerrighed efter at læse mere! Man kan således frimodigt dele ud til højre og venstre. Der kræves ingen forkundskaber for at få udbytte af hæftet," skriver anmelderen

Forside af bogen Bibelen på 48 sider

Bogens forside

Titel: Bibelen på 48 sider

Forfatter: Linda Alexandersson

Udgivet af:  Forlaget Eksistensen

Anmelder: Peter Ø. Jacobsen, Sognepræst ved Sankt Hans Kirke, Odense

Bibelen på dansk fylder 1148 sider! Når man skærer de 1100 sider fra, giver det sig selv, at der kun er efterladt et ganske sporadisk overblik. Til gengæld formår Linda Alexandersson at efterlade læseren af sine 48 siders ”bibel” med en fornemmelse af en sammenhængende fortælling. 

Særligt for nye bibellæsere, ægger dette fine lille hæfte til nysgerrighed efter at læse mere! Man kan således frimodigt dele ud til højre og venstre. Der kræves ingen forkundskaber for at få udbytte af hæftet.

Når man har bevæget sig lidt rundt i forskellige kirkelige miljøer, får man måske lettere øje på sproglige artefakter, der vidner om en bestemt teologisk tilgang til Bibelen. 

Forfatteren er ikke bleg for at snige nogle få opbyggelige pointer ind undervejs som fx i indledningen, hvor hun tilkendegiver, at Gamle og Ny Testamente hænger sammen og viser, at ”Gud har virket gennem hele historien og også virker i dag”. 

Senere beskrives Gud som ”en Gud, der befrier” og ”som vil tage kampen op mod alt, som undertrykker os, så vi kan leve som frie mennesker”. Værste fortolkning er nok opsamlingen af Paulus’ teologi i, at ”Gud søger alle mennesker og tror på alle menneskers potentiale”. Det kan nok kaldes en ret fri fortolkning af ”retfærdiggørelse af tro”!

Men, men: Hæftets store styrke er, at den giver et efter min mening berettiget billede af en bibel, som også i dag har et ærinde til mennesker, og så er forfatteren høflig nok til at give konkrete henvisninger til, hvor i Bibelen man kan læse mere.