Fortsæt til hovedindholdet
At være præst i Fyens Stift
Mød biskoppen

Mød biskoppen

Tine Lindhardt er biskop over Fyens Stift

Biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift

Fyens Stift skal være kendt for veluddannede, fagligt godt funderede og engagerede præster. Det er helt nødvendigt for at man som præst kan prædike og forkynde, undervise og virke, ind i tiden og til tiden.

  • Enkelt uden at forenkle.
  • Jordnært uden at miste højde og dybde.
  • Livsnært uden at det bliver banalt plat og pjat.

I Fyens Stift ved præsterne, hvad de taler om, og de er fagligt stærke i de bibelske skrifter, dogmatikken, Gudsbilledet, sakramenterne, dommedag, kirkehistorien osv. Vi baserer os ikke på synsning og mavefornemmelse, når vi underviser, prædiker, forkynder og taler med mennesker, uanset om det er i begravelsessamtalen, til børnegudstjenesten, i sjælesorgen, til højmessen, de kirkelige handlinger, konfirmandundervisningen eller hvor vi nu virker.

Vi har ikke bedrevidende svar på alt, og vi er heller ikke omvandrende leksika, men vi ved, hvor dilemmaerne ligger, og hvor debatterne og skillelinjerne er. Og derfor ved vi også, at det ikke er ligegyldigt, hvad vi siger og gør, og hvordan vi formulerer os, hvilke bønner vi bruger, og hvordan vi holder gudstjeneste.

Faglighed betyder også, at man er så meget ”hjemme hos sig selv”, at man tør ”gå ud af huset” - gå ind i en ægte samtale, hvor man ikke bare siger, hvad man selv mener, men hvor man også lytter til den anden og overvejer det, den anden siger og måske bevæger sig, flytter sig, får et andet perspektiv.

For faglighed er også er at vide, at vi er forskellige, og at den forskellighed er der plads til i vores folkekirke.

Det er altid en god ide, at tage en samtale med biskop Tine Lindhardt, før du søger et embede i stiftet.

Læs om biskoppen og hendes arbejde her