Institutions- og funktionspræster
Korshærspræsten

Korshærspræsten

Der er to præster for Kirkens Korshær i Fyens Stift. I Odense er det gadepræsten Peder Thyssen, og i Svendborg er det Mai Bjerregaard Andersen

Peder Thyssen           

Tlf.: 66 12 44 23 
mobil: 20455630
E-mail: PPT@km.dk
eller ppt@allegadenet.dk

Mai Bjerregaard Andersen        

Tlf.: 24 24 61 12  
E-mail: MAIB@km.dk

Gadepræstens fornemste opgave er at være præst for de sværest socialt udsatte og gadefolket i Odense. Denne opgave varetager han ved at opsøge disse mennesker på Kirkens Korshærs varmestuer, Kirkens Korshærs herberg og på gaderne i Odense. 

Han har en rullende varmestue med sig i form af en trehjulet "christianiacykel", der blandt andet indeholder varme drikke, søde sager, hunde-godbidder og strikkede huer, vanter og halstørklæder i den kolde tid.

Det vigtigste i mødet med denne gruppe mennesker er sjælesorgen, hvor man mødes menneske til menneske og signaliserer nærvær, accept og værdighed på det menneskelige og guddommelige plan.

Desuden deltager gadepræsten i ugentlige fællesspisning med de udsatte, samt holder faste gudstjenester for dem og foretager de kirkelige handlinger (særligt bisættelser) som der måtte være brug for.

En gang om året holder gadepræsten gudstjeneste for vagabonderne på Egeskov marked, hvor bl. a. den nye stodderkonge bliver valgt og kronet.