Fortsæt til hovedindholdet
Konfirmandtræf 2023
Konfirmandtræf 2016

”Lys i mørket” –  konfirmandtræf 2016

Unge drenge med håndtegn

Se flere billeder fra konfirmandtræf 2016 - tryk på den blå pil til højre

Person der kigger ud af vindue

Konfirmander i kirken

Konfirmandundervisning

Præst i kirke

Unge mennesker samlet

Biskop Tine Lindhardt

Konfirmander på trappe

I alt 1.300 konfirmander vandrede d. 19., 20. og 21. januar rundt i Odense centrum.

De oplevede kristendommen under overskriften ”Lys i mørket” – og de kom rundt til Domkirken, Skt. Hans Kirke, Gråbrødre Klosterkirke og i bispeboligen i Klaregade.

I grupper af ca. 100 blev konfirmanderne sendt rundt i byen med lysende armbånd for sammen at opleve, hvordan den kristne tro i fortid og nutid på mange forskellige måder er lys i mørket for mennesker.

På turen rundt mødte de blandt andet kirkens reformator Martin Luther, der næsten bogstavelig talt væltede Gråbrødre Klosterkirke og med den lutherske kristendom bragte lys ind i middelalderens mørke.

Luther dukkede op igen i bispeboligen, som i dagens anledning var forvandlet til ”Skt. Gertruds Kloster”, hvor han lærte konfirmanderne noget om, hvordan vi har direkte adgang Gud.

I Skt. Hans Kirke var vi tilbage i nutiden, og her mødte konfirmanderne flere af Folkekirkens præster med en særlig funktion som f.eks. gadepræst og feltpræst. Hver især fortalte de med livsnære fortællinger og etiske dilemmaer om, hvordan de på deres sted kan bringe lys ind i menneskers liv gennem gudstjenester, nærvær og samtaler.

I Domkirken tog vi med musikken som følgesvend helt tilbage til Jesu tid, hvor lys og mørke også spiller en stor rolle.

Biskop Tine Lindhardt deltog i den afsluttende andagt i Domkirken. Her løftede taget sig af salmesang og god musik.