Fortsæt til hovedindholdet
Konfirmandtræf 2023
Konfirmandtræf 2017
Billede af præst og konfirmander ved trappe

1200 konfirmander
møder Luther

Hundredevis af 13-14 årige konfirmander går tirsdag, onsdag og torsdag i uge 5 rundt i Odenses gader sammen med deres præster efter mørkets frembrud. De skal opleve reformationen i konfirmandhøjde.

I grupper af ca. 100 bliver konfirmanderne sendt rundt i byen med lysende armbånd for sammen at opleve, hvordan den reformation, som Luther startede i for 500 år siden, har indflydelse på kirke og kristendom i dag.

Undervejs besøger i de Odenses kirker, og i Gråbrødre Klosterkirke støder de på selve kirkens reformator Martin Luther. Han braser bogstavelig talt ind i kirken - og bringer lys ind i middelalderens mørke og gør op med katolsk afladshandel.

Konfirmandtræff 2017 holdes den 31. januar samt den 1. og 2. februar 2017 i Odense Domkirke. Træffet starter kl. 18 og varer ca. 2 timer


I Domkirken er det måden at fejre gudstjeneste på, der skal diskuteres. Luther insisterer her på en gudstjeneste, der er til at forstå, med en prædiken der udlægger bibelteksterne og nogle salmer alle kan synge.


Luther dukker op igen i bispeboligen i Klaregade, som i dagens anledning er forvandlet til ”Skt. Gertruds Kloster”. Her slår han sine 95 teser op på døren og lærer konfirmanderne noget om, hvordan vi har direkte adgang Gud og ikke behøver helgener eller andre mellemmænd.


I Skt. Hans Kirke er der fokus på dåben, og her vil konfirmanderne opleve, at der også er elementer af den kristne tro, hvor luthersk og katolsk kristendom stadig går hånd i hånd med hinanden i en fælles tro på, at vejen til frelsen går gennem Jesus Kristus.


Biskop Tine Lindhardt deltager i den afsluttende andagt i Domkirken. Her vil taget løfte sig af salmesang og god musik.

 

Yderligere information om konfirmandtræffet:

Sognepræst Ulrik Andersen, uar@km.dk, 28 51 39 06

Sognepræst Susanne Holst: shho@km.dk, 40 75 19 79


Her kan du se det undervisningsmateriale der er lavet til konfirmandtræffet