Fortsæt til hovedindholdet
Præsterne
Tilbud om supervision for præster
natur

Tilbud om supervision for præster i Fyens Stift

Som en del af arbejdet med at fremme et fagligt udviklende og godt arbejdsmiljø tilbyder Fyens Stift supervision. 

Fyens Stift har tilbud om både individuel supervision og supervision i grupper. Desuden er der særlige religionspædagogiske supervisionstilbud.

Supervisionsforløb søges ad tjenestevejen. Det vil sige, at du skal tale med din provst, hvis du gerne vil deltage i supervision.   

Generel supervision

 • Mulighed for akut samtale med psykolog
  Tilbuddet drejer sig om en enkelt eller to gange, hvor man modtager supervision/debriefing ved et opstået konkret behov. Det kan fx være efter en begravelse af et barn, efter en involvering i en trafikulykke, efter en samtale med et ”voldsomt” emne.
   
 • Mulighed for individuelle forløb
  Ved særlige problematikker, såsom udbrændthed, stress, konflikter etc.
   
 • Mulighed for gruppesupervision med fagligt fokus
  Her er der primært fokus på egen praksis og faglig udvikling. 
  Formålet med gruppesupervision er, at gruppens deltagere i en kollegial kreds kan kaste lys både over det, der opleves som problematisk og byrdefuldt og – over det, de oplever som glædeligt i deres arbejde. Gennem refleksion i gruppen gives mulighed for faglig/teologisk udvikling og dygtiggørelse.
  Der er max. otte deltagere i et forløb med otte mødegange fordelt på ét år. Forløbet ledes af en udefrakommende uddannet supervisor.

Religionspædagogisk supervision om konfirmandarbejde

Fyens Stifts religionspædagogiske konsulent, Hanne Uhre Hansen tilbyder sparring og supervision i form af samtaler, besøg og undervisning. Det kan være med indspark til årsplanen, konkrete udfordringer på konfirmandhold, supervision med fokus på præsten som underviser osv.

 • Supervisionsgruppe 
  Religionspædagogisk supervisionsgruppe med plads til 8 deltagere, hvor man går i dybden med konfirmandarbejdet (opstart oktober 2023).
 • Individuel supervision