Fortsæt til hovedindholdet

Føns-Ørslev-Udby-Husby Pastorat, Fyens Stift

Stillingen som sognepræst i Føns-Ørslev-Udby-Husby Pastorat, Middelfart Provsti, i Fyens Stift er ledig til besættelse den 1. august 2025.

 

Til stillingen er knyttet forpligtelse som kirkebogsfører og begravelsesmyndighed.

Føns kirke

Føns kirke

Husby kirke

Husby kirke

Stillingen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. (LBK nr. 864 af 25/6/2013)

Stillingen er lønindplaceret i løngruppe 1 i aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i Folkekirken. Der vil til lønnen kunne ydes et rådighedstillæg med et afrundet beløb på kr. 43.000 årligt (grundbeløb pr. 31. marts 2012).

Der tages forbehold om udvidelse af ansættelsesområdet i overensstemmelse med Finansministeriets aftale af 15. august 1975 med tjenestemændenes centralorganisationer om ansættelsesområder for tjenestemænd i staten, folkeskolen og folkekirken.

Der er knyttet tjenestebolig til stillingen.

Hvis du indstilles til stillingen, vil der blive indhentet børneattest.

Alle uanset køn opfordres til at søge stillingen.

 

Du kan læse mere her: 

 

Er du interesseret i stillingen og ønsker at sende en ansøgning, opfordres du til at kontakte både menighedsråd og provst for at aftale et tidspunkt for et besøg og en samtale, inden ansøgningsfristen udløber.

Er det første gang du søger embede i Fyens Stift, anbefales du ligeledes at kontakte biskoppens sekretær, for at aftale et tidspunkt for en samtale med biskop Mads Davidsen, ligeledes inden ansøgningsfristen udløber.

For ikke ordinerede ansøgere bedes kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet vedlagt.

Ansøgninger stiles til Kirkeministeriet, men sendes til Biskoppen over Fyens Stift, Klingenberg 2, 5000 Odense C eller til Fyens Stifts mailadresse kmfyn-ansoegning@km.dk  

Ansøgninger skal være biskoppen i hænde senest opslagets udløbsdag inden kl. 15.00 

Opslået: 29.04.2025

Udløber: 19.05.2025

Kirkerummet i Udby kirke

Kirkerummet i Udby kirke

Kirkerummet i Ørslev i kirke

Kirkerummet i Ørslev i kirke

Embedsbeskrivelse

SØD OG VENLIG SOGNEPRÆST SØGES

En stilling som sognepræst ved De 4 kirker, Føns, Udby, Ørslev og Husby sogne, er ledig til besættelse pr. 1. august 2025.

Vi leder efter en præst, som er sød og venlig, og som sætter pris på et aktivt lokalsamfund og et tæt samarbejde med menighedsrådet og medarbejderne.

Vi er et pastorat bestående af fire meget aktive landsbyer. Vi er pr. januar i år 997 medlemmer af folkekirken i pastoratet og af den grund vil du skulle bistå Anne Marie Krogh Kristensen, som er præst i nabosognet Nørre Aaby. Vi arbejder på, at afløsning sker i et teamsamarbejde, hvor gudstjenesten går på skift og kirkelige handlinger og konfirmander fordeles mellem de to præster efter et nærmere udfærdiget regulativ.  Som præst i FØUH indgår du også i det større præstesamarbejde, ”Østteamet” i Middelfart provsti.

Vi er:

Fire små middelalderkirker beliggende i overvældende smuk natur med hver deres spektakulære udsigt over havet og/eller marker.

I Føns har vi, hvad der regnes for at være Fyns første kirke, og derfor også den ældste af de fire kirker. Her findes et aktivt landsbymiljø med vinterbadeklub, kogræsserlaug, Føns havhave, strikkeklub samt fællesspisninger flere gange om året. Det er også her, blot få hundrede meter fra præstegården, at den lille kommunale integrerede institution ligger. Derudover har de ældre slet ikke lyst til at flytte fra byen, så derfor er der netop blevet opført ældreboliger.

I Udby ligger kirken midt i landsbyen med smuk udsigt over Fønsvang Sø. Her har vi gang i et større projekt for at gøre kirken mere brugervenlig og give mulighed for bedre at kunne understøtte kulturen og initiativerne fra borgerne, som er mange. Det er bl.a. i Udby kirke, vi har vores velbesøgte ugentlige kirke yoga. I Udby har vi også en campingplads, som giver ekstra liv især om sommeren, Børne- og ungehusene Udby, hvorfra der med jævne mellemrum er konfirmander, og så har vi også specialskolen Natur- og helhedsskolen, Billesbølle, som er et alternativ til den almindelige folkeskole, hvor børn kan blive visiteret til.                    

I Ørslev har vi et orgel med en usædvanlig klang, som mangen en organist nyder at få lov at spille på. Kirken er kendt for sin høje og fine beliggenhed, og huser en speciel døbefont i fedtsten, som i Vikingetiden blev sejlet hertil fra Norge. Den er muligvis noget af Danmarks ældste kirkeinventar. Byen er den mindste af landsbyerne, men også her er der et tæt sammenhold, og man mødes til fællesspisninger i forsamlingshuset hver måned.

I Husby har vi den største af de fire kirker, som indtil 1991 tilhørte godset Wedellsborg, og som derfor også bag smukke smedejernslåger huser sarkofager fra Wedellsborgslægten. I Husby findes ligeledes et aktivt lokalsamfund med ildsjæle, der brænder for hinanden og området. Her er der i forbindelse med forsamlingshuset for nyligt blevet opført en hal, hvor gymnastikforeningen tilbyder diverse hold og aktiviteter. Også her er der fællesspisninger i løbet af året, herreselskabet, strikkeklub, gåklub og meget andet. Som i Føns ønsker de ældre ikke at flytte fra området, og har netop sat kommunen i gang med at afsøge muligheden for ældreboliger.

 

Et engageret menighedsråd på 11 medlemmer, som holder møde hver måned, hvor vi værner om den gode stemning; det skal være hyggeligt og rart at engagere sig i De 4 kirker.

Vi er 11 forskellige mennesker med hver vores bevæggrunde for at stille op til menighedsrådet. Igennem den lyttende samtale bliver vores forskelligheder en styrke, som gør os i stand til at skabe den kirke, vi ønsker os, og som er et godt sted at være for alle.

En arbejdsplads med højt til himmelen, både udenfor og inde i kirkerummet. Vi mærker os selv blomstre, og ser medarbejderne blomstre, når ideer og initiativer bliver realiseret og fylder kirkerummet med glade mennesker. Begejstring har det med at smitte. Vores erfaring er, at den flade struktur, hvor alle, uanset ansættelsesforhold, har lyst til at lytte og dele med hinanden, giver en tryg og smittende atmosfære, hvor alle føler ejerskab og forpligtigelse for vores fælles arbejde. Vi er glade for den kirke, vi har nu, som er en tidssvarende kirke anno 2025 med tydelige afsæt i det traditionelle og et samtidigt nytænkende blik fremad. Vi har konstant et fokus på fællesskabet, et fokus på at vi er kirke for både unge og gamle. Vi benytter moderne såvel som gamle salmer, og vi interesserer os for samfundet omkring os og sætter pris på at få dette blik med ind i kirkerummet for en vedkommende og tidssvarende forkyndelse.

Et engageret medarbejderteam bestående af kirketjener, kirkesanger, organist, kirke-kulturmedarbejder, rengøringsassistent, ledende graver samt to gravermedhjælpere. Alle meget engagerede i og med visioner for deres arbejde, og som altid gør deres ypperste for at gøre De 4 kirker til et behageligt og rart sted at være for alle, inde som ude.

Et aktivt lokalsamfund, som også kommer direkte til udtryk om søndagen, hvor ingen kan huske, hvornår der sidst har været messefald. Vi sætter en ære i at gøre kirkerne imødekomne, så man bliver altid budt velkommen med et smil, og der er altid pynt i form af blomster og lys. Hos De 4 kirker er der også kirkekaffe hver søndag, hvor samtalen og samværet bliver en fin måde at sende hinanden videre ud i søndagen og den kommende uge. I de fire landsbyer vil vi hinanden og anser det for noget af det mest naturlige at hjælpe hinanden og komme hinanden ved. Derfor har der også været et naturligt forhold til præsten, hvor præsten har været symbolet på og bindeleddet mellem de fire sogne.

Betagende smuk natur, som byder på alverdens muligheder for udfoldelse udendørs. Der har også været en årelang tradition for pilgrimsvandringer, da naturen omkring De 4 kirker er velegnet til netop sådanne vandringer.  Vi anser bestemt ikke os selv for tilhørende et Udkantsdanmark, men som et Vandkantsdanmark. Hvor end du bevæger dig i de fire sogne, så kan du næsten ikke undgå at høre vandets klukken. Årstidernes skiften er også meget present i landskabet omkring De 4 kirker, da landbruget og dermed markerne fylder meget. Den evindelige skiften mellem farverne og strukturerne på markerne gør det til en fryd og en ny oplevelse, hver gang man kører mellem kirkerne.

Musikken er en nerve hos De 4 kirker. Vi har en stærk tradition for at fylde kirkerummet med sang og musik. Der sker noget med den indre stemning og med åbenheden for budskabet, når et kirkerum resonerer musikkens toner og vibrationer. Derfor supplerer vi i løbet af året gudstjenesterne med sang og musik, og vi afholder diverse koncerter med en variation af kunstnere og kunstarter. Vores organist leder vores eget kirkekor, som deltager ved udvalgte gudstjenester.

Musikken står dog ikke alene hos De 4 kirker, vi afholder også vedkommende foredrag, spiser sammen til Kyndelmisse, Påske, Pinse og til vores familiegudstjenester, og vi nyder vores skønne natur, når vi afholder vores traditionsrige gudstjenester i præstegårdshaven og på stranden.

Vores kirke- og kulturmedarbejder sørger for at få gjort opmærksom på alle vores arrangementer i løbet af året i vores kirkeblad, som udkommer tre gange om året. Vi har en lang tradition på snart 30 år med forsidebilleder malet af en af vores lokale kunstnere.

En præstegård med en lang historie bag sig, og som har ligget forskellige steder i Føns. Den nuværende præstegård har siden begyndelsen af 1800-tallet ligget, hvor den ligger i dag: midt i en naturperle med havudsigt. Væk fra byens hurtige energi og larm, men samtidig er motorvejen ikke længere end 10 km væk, sådan at Trekantsområdet og det øvrige Danmark kan nås inden for rimelig tid. Præstegården blev i sin nuværende form bygget i 1942, og er 190 kvm.

Det er en hyggelig bolig med nyt stort badeværelse på første sal, hvor der også forefindes et soveværelse samt tre mindre værelser. I stueetagen er en smuk hall, to stuer, en spisestue samt et ældre køkken, som vil blive skiftet indenfor en overskuelig fremtid. I tillæg hertil er der fuld og meget anvendelig kælder på 115 kvm med udgang til haven. Haven er omkring 1950 kvm og byder på mange muligheder, bl.a. mulighed for hønsehold, hvis dette ønskes.

Vi glæder os til at møde dig.

For yderligere information om stillingen er ansøgere velkommen til at kontakte:

Formand for menighedsrådet Kim Jørgensen, tlf.: 6017 4849

Provst Peter Lind, tlf.: 2024 1070

Yderligere information om sognet findes her: 

Yderligere information om Fyens Stift findes her: