Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppens breve til præster, menighedsråd og ansatte
Ind til kerneopgaverne

Ind til kerneopgaverne

Biskop Mads Davidsens nyhedsbrev den 28. august 2023. Brevet er optakt til Landemodegudstjeneste og Stiftsdag den 30. september

Tre ud af fire danskere er i kontakt med folkekirken i løbet af et år. Det viser en stor befolkningsundersøgelse, som Folkekirkens Uddannelses-og Videnscenter lavede i 2020.

Danskerne har særligt kontakt med kirken i forbindelse med dåb, konfirmation, vielse og begravelse, men også i forbindelse med besøg på kirkegården, undervisning og arrangementer mellem skole og kirke.

Vi har gennem de sidste år været optaget af at gøre tærsklen til kirken lavere. Vi har bygget sognehuse, vi har arbejdet med nye gudstjenesteformer, og vi har forsøgt at være til stede på det kulturelle marked med en række tilbud. Det har vi gjort godt, og vi har samtidig gjort os mange erfaringer. 

Vi skal bare samtidigt huske, hvad danskerne siger i befolkningsundersøgelsen. Den viser klart og utvetydigt, at vi bør have fokus på kirkens kerneopgaver.

I tiden op til det kommende menighedsrådsvalg, er det vigtigt at fødte og valgte medlemmer af menighedsrådet tager en god samtale om, hvordan vi skaber de bedste rammer om kerneopgaverne og ikke mindst, hvordan vi aflaster hinanden som kolleger og menighedsråd op til det kommende menighedsrådsvalg.

Det er det jeg vil lægge op til, at vi drøfter på stiftsdagen, som holdes i forlængelse af Landemodegudstjenesten den 30. september.

Jeg glæder mig til at se jer!

Venlig hilsen

Biskop Mads Davidsen