Fortsæt til hovedindholdet
Diakoniudvalget
Spis-Sammen-Arrangement på Broløkke Herregård 2024
Spis-Sammen-Arrangement

150 langelændere spiste på Broløkke Herregård 

Af: Hanne Davidsen, formand for Menighedsplejen Langeland

Inspireret af Folkebevægelsen mod Ensomhed og FN’s verdensmål nr. 17 ”Partnerskab for handling”, der i øvrigt arbejder ud fra princippet ”Leave No One Behind,” indbød diakoniudvalget under Fyens Stiftsråd, Menighedsplejen Langeland i samarbejde med Broløkke Herregård til et Spis-Sammen-Arrangement på herregården den 24. april 2024. 

150 enlige langelændere med ondt i økonomien sagde Ja til invitationen. Der blev indsat bus fra Lohals til Bagenkop, så alle havde mulighed for at komme frem. Det blev en forrygende dejlig og munter aften. Et høfligt og professionelt personale havde stille an og gjort det hyggeligt i den smukke Bistro – den nyligt totalt renoverede gamle kostald. Alle blev budt velkommen med en drink og kunne sætte sig til bords, hvor fine hvide tøjservietter og små buketter prydede opdækningen. Man blev beværtet med et dejligt måltid mad og et glas vin, senere blev der budt på kaffe og kage. Alt sammen til en pris af 50 kr.!

Direktøren for Broløkke Herregård, Dennis Dahl, fortalte den interesserede forsamling om Broløkkes ombygning og fremtidsplaner, unge fra Humble Musikefterskole spillede og mange fine præmier fra bl.a. Broløkkes egen produktion og lokale donorer blev udloddet. Der var fællessang og alt i alt en rigtig hyggelig stemning - for her var plads til alle.

Foruden Broløkkes enestående generøsitet havde også Fyens Stiftsråd og Østifternes Fond gjort arrangementet muligt.

En glad og tilfreds deltager sagde til mig: ”Hanne, det burde være en årlig tilbagevendende begivenhed!” Ja, nu må vi se. Det var i hvert fald en succes!

Unge fra Humble Musikefterskole spillede ved arrangementet.