Fortsæt til hovedindholdet
fyensstift.dk
Fyn faster og fester
Ordet faste skrevet med bønner

FYN FASTER OG FESTER

I fastetiden sætter vi fokus på det helt elementære i livet. Det, der virkelig betyder noget! 

Velkommen til Fyn faster og fester!

Klik på krydset og læs mere

Her i fastetiden prøver vi at sætte fokus på det helt elementære i livet. Det, der virkelig betyder noget! For det er netop tanken med fasten, at man sænker tempoet en smule og giver sig tid og plads til at reflektere over det liv, vi er givet og som vi lever med hinanden i tro, håb og kærlighed.

 

Fastetiden varer fra askeonsdag og frem til påske. Og det har fra gammel tid både været en tid til fordybelse og en tid til at forberede sig til den store fest som påsken traditionelt har været.

 

Vi forbinder for det meste faste med mad – eller rettere sagt: at man skal undvære noget mad, når man faster. Og det er der også nogle, der gør eks. undværer vin eller kød eller sukker. Men egentlig handler det mest om, at man trækker noget fra, for at give plads til noget andet.

 

For mange af os er dagene så fyldte, at man sjældent oplever at have tid til overs, som man ikke ved, hvad man skal bruge til. Så hvis der er noget, man vil – må man tage sig tid til det. Og det er det, fasten opfordrer os til: At tage lidt tid ud af kalenderen hver dag her frem mod påske for at reflektere over vores liv, vores længsler, vores tanker om tilværelsen og vores tro; Hvad er det egentlig, der bærer din tilværelse? Hvornår oplever du, at livet er meningsfyldt? - og hvad og hvem betyder noget særligt for dig?

 

Vi har forsøgt at gøre det nemmere for dig! For på denne hjemmeside kan du læse mere om fasten, finde opskrifter til fastetiden og så kan du finde samtalekort, som du kan printe og klippe ud, og bruge til at sætte gang i samtalen – det kan være, når du mødes med vennerne, i frokostpausen på arbejdet eller derhjemme over aftensmaden.

 

Og her på siden, vil der ligge en lille videohilsen alle hverdage frem til påskeugen med lidt at tygge på i løbet af dagen.

 

God fornøjelse! Vi håber, du har lyst til at følge med på vejen fra nu og til påske! Du er i hvert fald hjerteligt velkommen!

 

Projektet Fyn Faster og Fester er blevet til i et samarbejde mellem Fyns Stift og projektet Kirken i City ved hhv. teologisk medarbejder og religionspædagogisk konsulent Hanne Uhre Hansen samt sognepræst og projektleder for Kirken i City Peter Østergaard Jacobsen. 

Fyens Stiftsråd støtter projektet økonomisk. 

Præsterne Hanne Uhre Hansen og Peter Jacobsen fortæller om projeketet "Fyn faster og fester"