Fortsæt til hovedindholdet
Dåb
Forslag til breve til forældre i sognet
Far og barn hænger vasketøj op

Skriv et brev sognets nye forældre

Her er tre forskellige bud på breve til folkekirkemedlemmer, som endnu ikke har fået døbt deres barn

Udkast fra Hanne Uhre Hansen, religionspædagogisk konsulent i Fyens Stift:

Kære _____________________

Jeg skriver til jer, fordi jeg kan se, at I har fået et barn, og at hun/han ikke er blevet døbt. Det kan selvfølgelig være et bevidst valg, I har truffet. Eller det kan være pga. praktiske udfordringer i forbindelse med corona. Eller måske noget helt tredje…

Under alle omstændigheder, vil jeg bare gerne sikre mig, at I ved, at I er velkomne når som helst til dåb i kirken, og at jeg meget gerne vil hjælpe jer med at tilrettelægge det på en måde, så det passer til jer og jeres familie.

Så ring eller skriv hvis I har spørgsmål, tvivl eller overvejelser omkring dåben, som jeg kan hjælpe jer med.

Min dør står altid åben.

De bedste hilsner fra 

Sognepræsten

@km.dk /tlf.


Udkast fra sognepræst Ulrik Andersen:

Dåb i en corona-tid

De fleste nybagte forældre med et barn på alder med jeres lille ny går og planlægger dåb med fest og sammenkomst for familie og venner. Måske vil I også gerne i gang og have sat en dato i kalenderen, men hvad kan man, og hvad må man i en tid med corona? Løsningen bliver måske at udsætte dåben, fordi vi ikke må forsamles mere end fem, og restauranter og forsamlingshuse er lukkede. I tænker måske: ”Det er jo heller ikke er strengt nødvendigt med den dåb”.

Og det er sandt, dåbskjolen, dåbsfesterne, gæsterne, gaverne, brunchen – det YDRE tåler sagtens udsættelse – intet af det er strengt nødvendigt. Men hvad med det INDRE, at få lov at lægge sit barn i Guds hænder, at høre Guds løfte: "Og se jeg er med dig alle dage indtil verdens ende", at bede Fadervor og modtage Guds velsignelse og kærlighedsløfte – tåler det udsættelse? I kirken mener vi det er væsentligt, for er det ikke netop som nybagte forældre, vi har brug for at bede Gud om hjælp til at bære det nye sårbare liv, vi har fået lagt i vores skrøbelige hænder?

Derfor skriver jeg det her brev til jer og andre forældre med børn under seks måneder i Søndersø og Skamby. I skal vide: Kirken er IKKE lukket for dåb, og der kan sagtens holdes en smuk højtidelighed på trods af de restriktioner, vi er underlagt.

Ring eller skriv en mail, og lad os tale om muligheden for at holde dåb her i en corona-tid. Tag fadderne og den nærmeste familie og vennekreds med i kirke, hold afstand, og få jeres barn døbt. Vi lover at tage alle de forholdsregler, som skal tages, så jeres lille ny kan blive budt velkommen i familiens og kirkens fællesskab.

Når verden forhåbentlig snart ligner sig selv igen, kan vi sagtens arrangere dåbsjubilæum, hvor I kan fejre den lille ny som oprindeligt tænkt. Vi døber selvfølgelig ikke barnet igen, men vi kan markere og fejre den dåb, der var tidligere – og I kan holde fest med gæster og gaver og brunch. 

Venlig hilsen

xx, sognepræst


Udkast fra Pernille Hach, chefkonsulent i Fyens Stift:

Tillykke med familieforøgelsen

Kære xx

Stort tillykke med jeres barn/familieforøgelse.  Jeg håber, I alle har det godt.

Måske er I allerede begyndt at snakke om navn og dåbsdato?

Hvis, ja – så slå på tråden til mig eller min kollega/eller kordegnen for at få en dåbsdato i kalenderen og få aftalt et tidspunkt, hvor vi kan tale sammen inden da.

Hvis I ikke helt har besluttet jer for, om I vil holde dåb/lade jeres barn døbe og gerne vil dele jeres overvejelser eller tvivl med nogen – så står jeg/og mine kolleger også altid klar til samtale.

I kan kontakte mig/os på xx mail/telefon.

I kan også læse mere om dåb her: Dåb | Folkekirken.dk (linket kan også være til egen hjemmeside.)

Med venlig hilsen

xx sognepræst

PS: Hvis I har lyst til at være med til babysalmesang, mens I holder barsel, så kom og vær med på xx dage fra 10-12/ så har vi nye hold, der starter den xx.xx.202x. Barnet behøver ikke være døbt, for at I kan deltage. Se mere på vores hjemmeside www. xx om tilmelding, og hvad der sker til babysalmesang.