Fortsæt til hovedindholdet
Konfirmandtræf 2023
Konfirmandtræf 2018
Billede af to unge med ens tattoos

”Gå ud i alverden! 
Konfirmandtræf 2018

– om missionsbefalingen og dens udtryk” – 

Læs invitation og tilmelding her

Til præsterne - Find undervisningsmateriale her: 

Tekst: Sognepræst Ulrik Andersen


Omkring 1.300 konfirmander vandrer tirsdag, onsdag og torsdag i uge 5 rundt i Odense centrum for i Domkirken, Skt. Hans Kirke, Gråbrødre Klosterkirke og i bispeboligen i Klaregade at beskæftige sig med kristen mission i konfirmand-højde under overskriften ”Gå ud i alverden!”


Fyens Stifts konfirmandtræf 2018 holdes den 30. og 31. januar samt den 1. februar. Træffet begynder klokken 18 og varer ca. 2 timer

I grupper af ca. 100 bliver konfirmanderne sendt rundt i byen under lysende kors for sammen at opleve, hvordan Jesu bud, om at gå ud i alverden med hans budskab, er blevet taget imod, og hvordan det har haft indflydelse på den kirke og kristendom, de selv lever i og med i 2018.


På turen rundt vil de møde Paulus, kirkens første store missionær, der ved grækernes alter ”For en ukendt gud”, som i dagens anledning er opstillet i Gråbrødre Klosterkirke, fortæller om Jesus og dermed lægger grunden til en mangfoldig mission, der tilpasser sig de folk og steder, den bringes til. 


I Domkirken er det missionens næstekærlighed, der er i centrum. Paulus helbreder en lam mand, fordi hans tro lærer ham at elske sin næste og gøre godt mod andre, og dermed viderefører han traditionen for, at den næstekærlige handling i sig selv forkynder Kristus.


Paulus dukker op igen i bispeboligen i Klaregade, som i dagens anledning er forvandlet til stedet, hvor den kristne martyr Stefanus blev stenet. Her oplever konfirmanderne, hvordan de første kristne blev forfulgt for deres tro, og selvom vi her i Danmark ikke længere ligefrem stener mennesker med en anden tro eller mening end os selv, vil de se, at det stadig er en virkelighed, at kristen tro kan betyde, at man møder modstand og afstandtagen. 


I Skt. Hans Kirke er der fokus på Paulus selv og hvad hans breve, hans ord og gerninger egentlig har at sige os i dag.


Biskop Tine Lindhardt støtter op om Fyens Stifts Konfirmandtræf og deltager selv i den afsluttende andagt i Domkirken. Her bliver der samlet op på aftenens oplevelser og konfirmanderne sendes hjem med en hel masse indtryk om en tro, der stadig bringes ud i alverden på mange forskellige måder.