Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2021
Nyheder

Nyt om coronahåndtering i folkekirken 

Læs om de seneste præciseringer af retningslinjerne på folkekirkens område, og nogle af de overvejelser, som de nye restriktioner fra 9.12. lægger op til.

Corona-pandemien sætter igen sit præg på folkekirkens arbejde, og alt tyder på, at den vil gøre det et godt stykke tid endnu. Derfor er det en god ide, hvis I – menighedsråd, præster og andre ansatte - taler sammen om, hvordan I med de forhold, der gør sig gældende for jer, bedst kan være kirke lige nu.

Folkekirken er ikke omfattet af de corona-restriktioner, som regeringen annoncerede på pressemøde onsdag den 9. december. Men de nye restriktioner rejser en række spørgsmål. Samtidig kalder de gældende restriktioner på folkekirkens område på en række præciseringer.

Skolebørn i kirken

Som et resultat af de nye retningslinjer bliver skolebørn sendt hjem fra skoleundervisningen fra og med onsdag den 15. december, mens det fortsat er muligt at mødes i kirken. Denne forskel betyder, at den ansvarlige præst ud fra de lokale forhold skal vurdere, om konfirmand- og minikonfirmandundervisningen skal gennemføres de sidste uger inden juleferien.

Når I tjekker besøgendes coronapas

Hvis I ønsker at lukke mere end 100 ind til gudstjenester eller andre arrangementer i jeres kirke eller sognehus, skal I tjekke coronapas ved indgangen. Børn under 15 år og personer, der kan fremvise dokumentation for, at de er undtaget for krav om corona-test, skal ikke vise coronapas. Hvis man er i tvivl om en persons alder, må man bede om, at vedkommende viser ID.

Når en person bliver konstateret smittet med corona, forsvinder coronapasset automatisk i 14 dage. Hvis I lokalt vurderer, at en tidligere smittet er blevet rask, inden de 14 dage er gået, har I mulighed for at lade personen deltage i kirkens aktiviteter uden gyldigt coronapas.

Billetbestilling juleaften

Forberedelserne til kirkens julegudstjenester er i fuld gang. Ligesom sidste år kan I vælge at indføre billetbestilling i forbindelse med gudstjenesterne juleaften. Det vil gøre det nemmere at sikre, at der ikke kommer flere i kirken, end der er plads til.

Online-møder ikke muligt

Der er ikke pt. lagt op til at gøre det muligt at afholde diverse møder i menighedsråd, provstiudvalg og stiftsråd som online-møder.