Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2022
Nyheder

Fynske kirkekor sang i Londons kirker

KORLIV Fyn arrangerer ca. hvert 3. år en rejse for de fynske kirkekor, der har lyst til at deltage. Fra nogle kor deltager 2 fra andre 20. I år gik turen til London, og her er en beretning fra et par af de unge deltagere

De unge sangere, der er i alderen 12 til 22 år har i årenes løb stiftet bekendtskab med danske kirker i udlandet, sunget i katolske kirker og klostre - og i det hele taget oplevet kirkelivet ude i verden. Privatfoto fra turen til London

Af: Kaya og Josephine, Ringe Kirkes Pigekor

Fredag den 14. oktober satte vi og 85 andre korsangere kursen mod London. Fordelt i 2 busser og samlet fra 8 forskellige fynske kor - med højt humør hele vejen. Det var starten på en korrejse med folkekirkens kororganisation, KORLIV. En organisation, der opbygger fællesskab for korsangere på tværs af landet.

Rejsekoret startede i 2019, hvor de fynske korledere samledes for at lave et stort repertoire af sange, som vi kunne optræde med i de engelske kirker. På grund af corona blev rejsen udsat to gange, men i år lykkedes det.

Busturen var lang, men det stoppede ikke rejsekoret. Alle 8 kor var med på en masse fællessange og busturen var en fornøjelse.

Allerede inden London havde alle lært knap 100 nye mennesker at kende ved fællesprøver og et par koncerter med rejserepertoiret.

Korrejsen var en fantastisk oplevelse. Vi holdt koncerter i tre kirker; to i London og en i Maidstone. Derudover fik vi store musikalske oplevelser med i bagagen, da vi så musicalen The Lion King på Londons West End, og da vi hørte det professionelle kor i Sct. Pauls Cathedral.

Det fynske rejsekor på sejltur på Themsen. Privatfoto

Ikke nok med de musikalske oplevelser, var der på rejsen også tid til en sejltur på Themsen, hvor vi så London Eye, Tower bridge og Big Ben; gåture i centrum hvor Buckingham Palace og Downing Street var centrale. Madame Tussaud, shopping på Oxford Street og meget andet. Alt sammen noget, som i kombination med det store fællesskab har skabt en uforglemmelig oplevelse for mange unge mennesker.

LÆS MERE OM KORLIV HER

Organist og korleder i Ringe, Kirsten Wind Retoft siger om Korliv: 

"Korsang i kirken er et stykke kirkeligt ungdomsarbejde, der rækker langt ud over musikken. Mange af de unge mennesker synger hjemme i deres kirker til gudstjenester og kirkelige handlinger, og mange fortsætter som organister, kirkesangere, præster. 

De kender salmebogen, når de senere kommer og vil giftes, bærer deres barn til dåb, eller skal have begravet bedstemor.

Privatfoto