Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2022
Nyheder

Ny provst for Langeland-Ærø Provsti

Hans Henrik Merrild er ansat som provst for Langeland-Ærø Provsti og sognepræst i Rudkøbing-Simmerbølle Pastorat 
i Fyens Stift fra den 1. september 2022.

Hans Henrik Merrild

Hans Henrik Merrild, Provst for Langeland-Ærø Provsti

Langeland og Ærø får ny provst den 1. september, og valget er faldet på Hans Henrik Merrild, som i de sidste 10 år har været præst i Hou-Stoense-Snøde-Tullebølle-Tranekær-Bøstrup Pastorat på Langeland.

”Jeg kender naturligvis mest til Langeland på forhånd, men jeg glæder mig til også at opbygge kendskab og relationer til Ærø. Som tillidsrepræsentant for mine kolleger i provstiet samt provstiudvalgsmedlem kender jeg allerede en del til øen og dens præster og menighedsrådsmedlemmer,” siger Hans Henrik Merrild.

Hans Henrik Merrild lægger vægt på, at han ikke tilhører nogen speciel kirkelig retning. Han trives godt med både salmebogen og højskolesangbogen.

”Teologisk hører jeg hjemme centralt i en bred og rummelig folkekirke,” siger han

14 år i Botswana

Den nye provst er opvokset i en præstegård i Thy. Han har arbejdet i Ydre Mission i 14 år, herunder tre år som udsendt medarbejder til Botswana i det sydlige Afrika.

”Mødet med helt andre kulturer og andre trossystemer har naturligvis præget mig, og det har gjort mig ydmyg, respektfuld og lyttende overfor mennesker, der tænker anderledes end mig selv, ” siger han.

Senere har Hans Henrik Merrild arbejdet som leder af Institut for Diakoni og Sjælesorg ved Kolonien Filadelfia, Dianalund, og han har desuden arbejdet i Kristelig A-kasse og Fagforening. Herefter fulgte nogle år dels med præstevikariater og dels som selvstændig med bogholderiopgaver og socialt arbejde som støttekontaktperson.

Udover at være provst bliver Hans Henrik Merrild også præst i Rudkøbing-Simmerbølle Pastorat

Hans Henrik Merrild afløser provst Trille Brink Westergaard

Hans Henrik Merrild bliver kreeret (indsat i provsteembedet) som en højtidelig del af Landemodegudstjenesten i Odense Domkirke den 24. september kl. 10.30.

 

Tilmelding til Landemodegudstjeneste for præster og menighedsrådsmedlemmer her