Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2022
Nyheder

Søstrene Bisp i samtale om menneskets værd

Fra den 1. december sender tv-stationen dk4 en ny serie i syv afsnit med forskellige perspektiver på, hvad et menneske er værd. De to programværter er på skift biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen.

Se en trailer for programmerne: 

I programserien ”Søstrene Bisp: Hvad er et menneske værd?” diskuterer de to biskopper sammen med en række gæster de dilemmaer, der kan ligge i spørgsmålet om menneskeværd, når man for eksempel konkret skal prioritere inden for sundhedsvæsenet, når man jagter likes på sociale medier, og når det gælder flygtninge, menneskerettigheder eller klimakrisen.

I første program taler Marianne Christiansen og Tine Lindhardt med hinanden om emnet. I de efterfølgende programmer taler Søstrene Bisp med videnskabsfolk, teologer, læger og andet godtfolk, der giver hver deres perspektiv på spørgsmålet: ”Hvad er et menneske værd?”.

Biskop Tine Lindhardt siger:

"I programmerne taler vi om, hvad et menneske er. Hvad er vi værd, og hvem afgør det – og spiller kristendommen ind, når det gælder menneskeværd? Det er ikke spørgsmål, man lige bliver færdig med, og det har været spændende at drøfte med de forskellige gæster."

Biskop Marianne Christiansen siger:
"I et kristent perspektiv har ethvert menneske altid ubetinget værd og værdighed. Alligevel står vi som samfund tit i dilemmaer og regner på, hvad, hvem og hvornår det enkelte menneske er mest værd – i egne og andres øjne."

dk4s grundlægger og ejer Stig H. Hasner siger:
" Så er biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt, også kendt som ”Søstrene Bisp”, endelig tilbage på dk4’s sendeflade. Denne gang tager de fat på det vigtige og dilemmafyldte spørgsmål om, hvad et menneske er værd, hvad enten det handler om sundhedsvæsnet, flygtninge eller jagten på likes på de sociale medier. Jeg er meget glad for, at det fortsat er dk4, der kan præsentere den slags indhold for seerne."

Søstrene Bisp: ”Hvad er et menneske værd” har premiere på dk4 den 1. december kl. 20.50, og der sendes et nyt program hver torsdag. Programmerne kan også ses på Fyens Stifts og Haderslev Stifts hjemmesider.

Yderligere oplysninger

Biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen: mch@km.dk eller presse- og kommunikationsmedarbejder Lene Kjældgaard via lek@km.dk eller 31 41 25 26.

Biskop over Fyens Stift, Tine Lindhardt: tili@km.dk eller presse- og kommunikationsmedarbejder Marianne Holst Hyrlov via mhhy@km.dk eller tlf. 63 11 39 41

dk4: Steen W. Pedersen via steenw@dk4.dk eller tlf. 20 69 57 66.