Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2023
Nyheder

Lone Wellner takker af efter 52 år i folkekirken

Provst i Kerteminde-Nyborg Provsti, Lone Wellner Jensen går på pension den 1. december

Lone Wellner Jensen

Lone Wellner Jensen går på pension den 1. december. 
Foto: Ard Jongsma

Af: Marianne Holst Hyrlov

Når Lone Wellner Jensen stopper som provst i Kerteminde-Nyborg Provsti, kan hun gøre det med ro i sindet. Der er styr på økonomien, og sammenlægningen af det, der indtil 2021 var to provstier, er fuldført.

”Provstiet er et godt sted nu. Der er mange gode præster og mange menighedsråd, der gerne vil fællesskabet og samarbejdet,” siger hun.

Lone Wellner Jensen kan se tilbage på ikke mindre end 52 år som ansat i folkekirken. Først var hun organist i Hylke Kirke ved Skanderborg, fra 1986 blev hun præst i Skellerup og Ellinge Sogne, og i 1998 blev hun udnævnt som provst i Kerteminde Provsti. I 2021 fortsatte hun som provst i Kerteminde-Nyborg Provsti, da de to provstier blev lagt sammen.

Visionær provst

Biskop Mads Davidsen har selv haft Lone Wellner Jensen som nærmeste leder, da han var præst i Munkebo, og han fremhæver, at hun har været en virkelig dygtig provst.

"Lone har været en visionær provst. Hun har på en gang formået at være en dygtig og respekteret provst i sit provsti, hvor hun har fremmet samarbejdet mellem land og by. Hun har samtidig haft et ekstra gear, hvor hun har sat præg på kirkelivet gennem arbejdet i Landsforeningen af Menighedsråd, hvor hun gennem mange år har siddet i bestyrelsen. Lone har på mange måder været et forbillede også for mig både i mit præstearbejde og som leder," siger han.

Det er aldrig kedeligt 

Når man spørger Lone Wellner Jensen, hvad hun er mest stolt af at have udrettet i sine mange år som provst, svarer hun ikke direkte – for det ligger ikke til hende at prale. I stedet lyder det sådan:

”Jeg har været virkelig glad for at give mit lille bidrag til, at kirken stadig har en plads i mange menneskers liv.”

Derfor er det naturligvis også de mennesker, hun har mødt som præst og provst, som hun kommer til at savne.

”Jeg kommer til at savne alle de mennesker, der færdes i folkekirken. Det er mennesker, der tænker over livet og interesserer sig for væsentlige ting. Det er aldrig kedeligt at arbejde i folkekirken – faktisk har det ofte været sjovt, og det er jo sådan, at dyb alvor og sand humor går hånd i hånd, ” siger hun og fortsætter:

”Jeg kommer også til at savne at holde gudstjeneste. Det er stort at stå foran alteret og på prædikestolen og være en del af liturgien.”

Frivilligt arbejde

Hvad Lone Wellner Jensen skal bruge sin tid på nu, ligger ikke fast, men hun vil gerne arbejde som frivillig.

”Først skal jeg trække vejet, og så vil jeg meget gerne arbejde som frivillig med noget, der har med historie at gøre. Jeg har hele mit liv været i interesseret i historie,” fortæller hun.

Hendes efterfølger som provst i Kerteminde-Nyborg Provsti er endnu ikke fundet – men mon Lone Wellner Jensen har et godt råd til næste kvinde eller mand på posten?

”Nej, man skal kun give gode råd, når man bliver spurgt af én, der har brug for rådet,” smiler Lone Wellner Jensen.

Keld Balmer Hansen er konstitueret som provst i Kerteminde-Nyborg Provsti

Indtil der er fundet en ny provst i Kerteminde-Nyborg Provsti, varetages opgaven af Keld Balmer Hansen, som er provst i Bogense Provsti.

Embedet som provst i Kerteminde-Nyborg Provsti opslås snarest, og biskop Mads Davidsen forventer, at en ny provst kan indsættes den 1. marts 2024.