Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2023
Nyheder

Sanne Fonnesbæk er ny kontorchef i Fyens Stift

Ny kontorchef prioriterer rådgivning af menighedsråd og præster højt 

Sanne Fonnesbæk

Sanne Fonnesbæk, ny juridisk rådgiver for Mads Davidsen
Foto: Lasse Skov

Af: Marianne Hyrlov

Sanne Fonnesbæk er i et stærkt ansøgerfelt blevet valgt som stiftskontorchef i Fyens Stift, og det er en glad biskop, som hilser sin nærmeste samarbejdspartner og juridiske rådgiver velkommen i jobbet.

”Jeg har arbejdet tæt sammen med Sanne Fonnesbæk, siden jeg tiltrådte som biskop, og jeg er utrolig glad for, at det skal fortsætte. Sannes samarbejdsevner er i top, hendes juridiske hjerne er skarp, og hun er en god sparringspartner. Jeg ved desuden, at Sanne er vellidt og nyder stor respekt fra såvel de ansatte i stiftet som fra præster og menighedsrådsmedlemmer,” siger biskop Mads Davidsen.

Nu kan der planlægges

Sanne Fonnesbæk har i mere end et år været fungerende kontorchef, så det nye job er egentlig slet ikke nyt. Men det har stor betydning, at Sanne Fonnesbæk fra årsskiftet er fastansat i jobbet og dermed kan tage fat på langtidsplanlægning i stiftsadministrationen, hvor hun er chef for de 18 medarbejdere.

”Vi har store opgaver foran os i de kommende år. Der er menighedsrådsvalg i efteråret 2024, og det er helt afgørende, at vi får fortalt menighedsrådene om de muligheder, de har, for at få hjælp til deres arbejde. Blandt andet åbner den nye økonomilov muligheder for aflastning af det enkelte menighedsråd,” siger hun og fortsætter: 

”Jeg er helt vild med folkekirken og det engagement, der ligger på alle niveauer. At komme ud til et menighedsråd og mærke engagementet er skønt, og det engagement skal ikke drænes af tunge administrative opgaver.”

Find løsninger i fredstid

Sanne Fonnesbæk er optaget af, at stiftets medarbejdere skal rådgive menighedsråd og præster – ikke udelukkende, når der er samarbejdsvanskeligheder eller andre udfordringer – men også i hverdagen, hvor mange problemer kan forebygges.

”Det er altid nemmere at finde løsninger i fredstid end i krigstid,” som hun siger.

Sanne Fonnesbæk er ansat fra den 1. januar 2024, og hun glæder sig til det fortsatte samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere.

Blå bog

Sanne Fonnesbæk er 42 år og uddannet Cand.merc.jur på Syddansk Universitet i 2007. Siden har hun blandt andet arbejdet som jurist i Det Faglige Hus og som juridisk chefkonsulent på Sydvestjysk Sygehus. Hun blev ansat som juridisk chefkonsulent i Fyens Stift i 2018.  
Hun bor i Aarup med kæreste og bonusbørn. Fritiden tilbringes i naturen og i sommerhuset – gerne med en god bog.

Sådan ansættes en stiftskontorchef

Det er en lang proces at ansætte en stiftskontorchef

Biskoppen, Kirkeministeriet, stiftamtmanden, en kontorchef fra et andet stift samt en medarbejderrepræsentant fra Fyens Stift har deltaget i ansættelsesprocessen, som også indeholdt et testforløb. 

Det laver en stiftskontorchef

Stiftskontorchefen i Fyens Stift er Amanuensis (juridisk rådgiver) for biskoppen og personalechef for stiftets personale. Hun har også særlige opgaver vedrørende administration, løn og tillæg for folkekirkens præster.