Fortsæt til hovedindholdet
Netværk og funktionspræster
Sorggruppenetværk

Sorggruppenetværk

Sognepræst Mette Grymer, Nyborg, er tovholder for sorggrupperne i Fyens Stift, og du er velkommen til at kontakte hende, hvis du ønsker at oprette en sorggruppe eller har brug for vejledning til at finde en gruppe. mail: mtg@km.dk eller tlf. 6536 1412.

Sorggrupperne på Fyn ledes af præster, kirke-kulturmedarbejdere eller andre, der er specialiserede i sorg.

I Fyens Stift er der ca. 10 sorggrupper for både voksne, unge og børn

Det er gratis at deltage i sorggrupper, og man mødes typisk hver 3. eller 4. uge. 

Sorggruppen er et fristed, hvor man kan fortælle, hvordan man har det, og hvor ingen synes, man snart bør ”komme videre med sit liv og bare finde sig en ny kone”. 

Med andre ord - her kan man dele alt det, man ikke synes, omgangskredsen eller de nærmeste spørger nok til, eller som man længere vil belemre dem med.   

Det er ledernes opgave at sørge for, at man føler sig tryg i gruppen, og at alle skiftevis kan komme til orde.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage i en sorggruppe, andet end at man er klar til også at kunne rumme andres sorg.  

På hjemmesiden sammen om sorgen findes information om sorg og sorggrupper, og man kan finde en sorggruppe, der ligger i nærheden af, hvor man bor. 

Læs om sorggrupper i Odense her

Læs om sorggruppen ved Nyborg Kirke her

Om sorggruppe på Nordfyn for børn mellem 6 og 18 år: Henvendelse til Kamille Værlund Rasmussen for yderligere information om sorggruppen og for ønske om deltagelse på 2324 1551