Nyheder
Nyheder

Valg til provstiudvalg og stiftsråd 2021

Her kan du finde vigtige frister samt information om valg til provstiudvalg og stiftsråd 2021. Desuden kan du læse om Stiftsrådets og provstiudvalgenes opgaver.

Fyens Stiftsråd. Foto: Ard Jongsma

Hvis du vil have indflydelse på udviklingen i dit provsti eller stift, kan det være en god ide, at stille op til provstiudvalg eller stiftsråd. Kandidatlister skal indleveres senest den 13. september. 

Du kan i denne artikel finde en tidslinje over frister samt links til nyttige oplysninger fra stifterne, Kirkeministeriet og Landsforeningen af Menighedsråd.

Tidslinje

Få et overblik over frister på denne tidslinje, der også kan hentes som pdf-fil. Tidslinjen er udarbejdet af Roskilde Stift.  

Bemærk at andre regler og frister gør sig gældende for valg af præste- og provsterepræsentanter.  Dem kan du læse om her

Vigtige frister ved valg af læge medlemmer til provstiudvalg og Stiftsråd 2021. Bemærk at andre regler og frister gør sig gældende for valg af præste- og provsterepræsentanter.  Dem kan du læse om her

Information fra Landsforeningen af Menighedsråd

Landsforeningen af Menighedsråd har lavet en temaside på deres hjemmeside om valg til provstiudvalg og stiftsråd. Find temasiden her. 

Guide til at finde

Den gode kandidat

Landsforeningen af Menighedsråd har udarbejdet en guide til at finde "den gode kandidat" til henholdsvis provstiudvalg og stiftsråd.

 

Den ”gode” kandidat til provstiudvalg 

  • Kandidater til provstiudvalg skal kunne overskue provstiets økonomi og ikke mindst formidle den på en måde, som inviterer menighedsrådene i dialog om provstiets prioriteringer.
  • Provstiudvalgets medlemmer skal tilsammen repræsentere de holdninger, som findes i provstiets menighedsråd, om hvordan provstiet skal udvikle sig, og de skal have myndighed til at sætte retningen for provstiets arbejde.
  • Kandidaterne skal kunne etablere dialog med menighedsrådene om, hvordan provstiet skal udvikle sig, hvordan midlerne skal prioriteres og hvilke initiativer, der er behov for.


Den ”gode” kandidat til stiftsråd 

  • Kandidater til stiftsråd skal på én gang kunne repræsentere sit provstis menighedsråd og arbejde for det samlede stift.
  • Det er vigtigt at føre løbende dialog med sit bagland, fx ved at orientere om stiftsrådets arbejde på provstiets budgetsamråd og andre provstimøder.
  • Man skal have interesse for udvikling af det kirkelige arbejde i stiftet. Og man skal kende eller interessere sig for folkekirkens struktur på nationalt niveau.
     

Find hele guiden her